Marcus Gustavsson - föreläsare hos Värdigt.se

Om föreläsare Marcus Gustavsson

Marcus är en uppskattad och erfaren föreläsare, utbildare och kursledare. Han har en bred kunskap och föreläser om allt ifrån vård- och omsorgskunskap, arbetsrätt och arbetsglädje till genus, normkritik och våld i nära relationer.

Marcus har under många år arbetat som chef inom äldreomsorgen. Hans arbete med inkludering och utveckling av medarbetare och ledarskap, baseras i en passionerad tro på att alla människor har rätt att vara som de är, att de ska bli respekterade för det – och att det i slutändan gynnar alla.

Marcus också har haft flera ledande positioner inom fackföreningsrörelsen och inom ideella organisationer. Han har bland annat varit ordförande för fackförbundet Vision i Göteborg, den fackliga centralorganisationen TCO i Göteborg, Regnbågsfestivalen West Pride, Göteborgs stads råd för den nationella minoriteten romer och Sensus studieförbund i Västra Sverige.

Marcus engagemang präglas av att han brinner för alla människors rätt att få vara sig själva och bli respekterade för det. Han har alltid kämpat mot sexism, rasism, homofobi, transfobi, ålderism, mobbning och annan dumhet. Han bor i Göteborg, älskar musik och sjunger gärna. Han har samma röstläge som Tommy Körberg vilket han ibland bevisar. Han ser mycket film och tv-serier, går gärna på teater och konsert och kan inte få nog av Madonna, Twin Peaks och Absolutely Fabulous. Och så är han barnslig förtjust i ordvitsar.

Marcus specialämnen är:

  • Etik och professionellt förhållningssätt - vad är ett värdigt bemötande inom äldreomsorgen?
  • Arbetsmiljö och ledarskap – hur får medarbetare och chefer rätt förutsättningar?

Läs mer om föreläsare Marcus Gustavsson på hans webbplats

Prenumerera på nyhetsbrev

Registrera din e-postadress för att få nyheter och uppdateringar i din inkorg.

Sällskapsspel - Hur skulle du säga? - Befria elefanten i rummet
Detta sällskapsspel hjälper er att befria elefanterna på jobbet.
Läs mer
Tipsa eller fråga dina kollegor
Kompetensen finns där ute! Det är genom våra kollegors erfarenheter som vi växer. Dela med dig och ta del av andras kunskap.
Läs mer
Föreläsningar om äldreomsorg
Marcus och Charlotte föreläser och håller kurser var och en för sig eller tillsammans.
Läs mer