Mycket vill ha mer – hur besvärlig får en liten gumma vara?

Mycket vill ha mer – hur besvärlig får en liten gumma vara?

Skräddarsydd interaktiv föreläsning om motivation, medmänsklighet och bemötande inom vård och omsorg. Hur motiverar vi oss inom omsorgsyrken? Hur skapar vi en hållbar arbetssituation?

Charlotte utgår från dilemman som uppstår när erfarenheter krockar, när unga vårdar äldre, när människor från hela världen samarbetar och kryssar mellan högtider och traditioner som ska passa såväl vårdtagare såsom diskrimineringslagstiftning, som närstående och schemat för de anställda. Charlotte talar om att besöka dödens väntrum, att duscha någon som inte vill och att ständigt förlora dem vi fäst oss vid – allt detta utan att tappa motivationen, glädjen och förmågan att fortsätta ge utan att gå sönder.

Med sin föreläsning levererar Charlotte få raka svar men många användbara knep för att öka livskvaliteten hos personal och vårdtagare. Med många egna år inom omsorgsarbeten och som föreläsare ger Charlotte många skratt och viktiga insikter, aha-upplevelser och konkreta knep. ”Det märks att hon vet vad hon talar om” är en återkommande kommentar liksom att ”det var länge sedan jag grät och skrattade så mycket”.

Föreläsningen utgår från olika vardagliga exempel, reflektioner och forskning. Charlotte grundar sig i arbeten av Professor Berit Ås, Professor Kimberlé Williams Crenshaw, Professor Robert Kengan, Professor Edvard Deci m.fl. Vi ersätter myter om makt, mångfald och motivation med kunskap om vilka förutsättningarna är för inkludering och en positiv inre motivation och hur vi kan öka dem i vårt eget liv och på arbetsplatsen.

Beroende på tidsomfattningen kan vi ha kortare eller längre inslag av reflektion och eget arbete eller grupparbeten alltid anpassade utifrån gruppens nuläge och kundens mål med uppdraget.

Innehållet beslutas i samråd med kunden men kan innehålla:

  • Bemötandets dilemman och förutsättningar
  • Motivationspsykologins grunder
  • Hur ökar jag förutsättningarna för min och andras motivation?
  • Normer vilka kan de vara?
  • Hur påverkar diskriminering och exkludering vår motivation?
  • Härskartekniker och hur vi hanterar dem

Föreläsningen utgår från olika vardagliga exempel, reflektioner och forskning. Charlotte grundar sig i arbeten av Professor Berit Ås, Professor Kimberé Williams Crenshaw, Professor Robert Kengan, Professor Edvard Deci m.fl. Vi ersätter myter om makt, mångfald och motivation med kunskap om vilka förutsättningarna är för inkludering och en positiv inre motivation och hur vi kan öka dem i vårt eget liv och på arbetsplatsen. 
 
Föreläsningen finns som 45 minuters variant till en heldag. Ofta fokuserar vi mer på en av delarna beroende på gruppens behov. Alla föreläsningar utformas tillsammans med uppdragsgivaren för att hamna där behovet är som störst.

Om Charlotte Signahl

Charlotte Signahl är en etablerad utbildare och föreläsare inom motivationspsykologi, bemötande- och inkluderingsfrågor. Hon har arbetat av och till inom äldreomsorgen sedan 1992, huvudsakligen med hemtjänst. Genom åren har det blivit många utbildningar för omsorgspersonal – hur gör vi när det gnisslar mellan kollegor och hur hanterar vi en aggressiv vårdtagare.


Kontakta Värdigt.se för bokning

Fyll i formuläret nedan för att kontakta Värdigt.se gällande bokning. Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska.

Prenumerera på nyhetsbrev

Registrera din e-postadress för att få nyheter och uppdateringar i din inkorg.

Sällskapsspel - Hur skulle du säga? - Befria elefanten i rummet
Detta sällskapsspel hjälper er att befria elefanterna på jobbet.
Läs mer
Tipsa eller fråga dina kollegor
Kompetensen finns där ute! Det är genom våra kollegors erfarenheter som vi växer. Dela med dig och ta del av andras kunskap.
Läs mer
Föreläsningar om äldreomsorg
Marcus och Charlotte föreläser och håller kurser var och en för sig eller tillsammans.
Läs mer